Blog

Albet i Noya a James Suckling

James Suckling hodnotil vína Albet i Noya Jeden z nejuznávanějších kritiků vín James Suckling v k...

Firemní eventy

Tour de Jamón a párování s víny Hledáte pro své kolegy, zaměstnance, obchodní partnery či zákazníky...

6 výhod Jamónu pro vaše zdraví

6 výhod španělské sušené šunky Jamón Ibérico: Na této stránce: Jamón má velmi málo kalorií Ja...

5 mýtů o Jamónu Ibérico

Pojďme společně vyvrátit některé rozšířené mýty o španělské sušené šunce Jamón. Po Jamonu se tlou...

Paella

Na této stránce: Co je to paella? Historie Paelly Druhy Paelly Je dobré vědět Recept na Paell...

Snídaně šampionů

Ponechme nyní stranou večerní kulinářské zážitky s Jamónem a jeho mimo jiné velmi kladný vliv na pří...

Historie Jamonu

Sušená vepřová šunka a Španělsko k sobě neodmyslitelně patří. Zatímco ve zbytku světa je Jamón vnímá...

Desková hra Španělsky Hravě u nás v Jamonárně

Ochutnali jsme ji a stálo to za to Desková hra Španělsky Hravě je unikátní český vzdělávací proje...

Recepty na Tapas s Jamónem

11 receptů na luxusní víkendovou svačinku tapas a pinchos s Jamónem Serrano nebo ještě lépe Ibérico...

Prosciutto vs Jamon

Co je lepší? Jamon nebo Prosciutto? Španělský jamon (curado) tak i italské prosciutto (crudo) jso...

Segovijské selátko

Španělé jsou velcí gurmáni Španělsko je nepřebernou studnicí inspirace exceletních kulinářských z...

Po stopách Hry o trůny ve Španělsku

Jakkoliv seriál Game of Thrones pochází ze Spojených států, lokace kde se natáčely jednotlivé série ...

Chorizo

Chorizo (čtětě "čorízo") je druh klobásy původem z iberského poloostrova. Zpravidla se jedná o vepřo...

Kdo je to cortador?

Cortador je profeisonál, který se vyzná v jednotlivých druzích španělské sušené šunky jamón a umí ve...

Barcelona Tibidabo

Zábavní park s jedinečným výhledem na Barcelonu Španělsko a Barcelona. Pokud do Barcelony přijede...

Park Guell

Ve španělské Barceloně můžete strávit několik úžasných měsíců a pořád bude co objevovat. Počasí zde ...

Parra Jimenéz - biodynamické vinařství

Na návštěvě u španělských ekologických vinařů Parra Jimenéz        Asi jste ...

5 barů, které v Barceloně nesmíte minout

Optikou středoevropského suchozemce je Španělsko jedna země. Při bližším pohledu však zjistíme, že Š...

Sagrada Família

Máloco tak trefně vystihuje španělskou pohodu a mentalitu jako stavba chrámu Sagrada Familia. Ani p...

Španělské velikonoce

Víte jak ve Španělsku slaví velikonoce (Semana Santa)? Polonahé krasavice i kajícníci Většina Špan...

Jak krájet sušenou šunku doma?

Cílem tohoto článku je přesvědčit vás, že nakrájet si doma svůj vlastní Jamón s několika radami a tr...

Co je to Tapas?

Tapas je ve svém nejširším slova významu především kultura stravování. Tedy nikoliv konkrétní pokrm...

Španělské vánoce

Kdo je strýček Caga a proč ho děti bijí klackem? Během vánočních svátků je strýček Caga Tio (v přek...

Vinařství Albet i Noya

5 generací vinařů Původní historie pěstování vinné révy na farmě Can Vendrell sahá hluboko do střed...

Robert Parker The Wine Advocate

Kdo je Robert M. Parker Jr? Robert M Parker Jr se narodil 23. července 1947 v Baltimoru v Marylan...

Nejdražší Jamón na světě

Tipnete si, kolik stojí nejdražší Jamón světa? Cena je více než  4.000,-  €&nbs...

Trek v Sierra Nevada

Špičková sušená šunka Jamón a vysokohorská turisitika spolu souvísí více, než by se na první pohled ...

Plocha Jamonarna

Inspirativní plocha Vašeho počítače Obrázek ve vysokém rozlišení ke stažení: kliknět...