Jak vybíráme vína?

V prvním kole vybírá vína náš sommeliér pan Petr Pražák, majitel Biosueňo.cz

Petra naši stálí zákazníci dobře znají z četných degustací.

Petr Pražák se organickými víny zabývá již více než 20 let. 12 let bydlel ve Španělsku a biodynamická vinařství a svět krásných vín vůbec se stal naplněním jeho života. Hodně cestuje a objevuje nová vína na degustacích nejev ve Španělsku, ale také v Itálii, Francii a Portugalsku.

96630697-187E-4D5B-9C61-F84512EA8722

 

V druhém kole pak majitel Café Jamón Honza Holemý s manželkou Luckou.

Honza  pobýval ve Španělsku a tamní pohodová atmosféra (maňana), díky které je pro Španěly gastronomie důležitou součástí života, ho zcela uchvátila. Také proto v roce 2018 opustil jistoty a hojnost korporátního managementu a věnuje se objevování kouzelných chuťových akordů nejen španělské gastronomie (vína, sýry, jamón, olivy a mnoho dalšího).

Je ročník 1973 a tudíž už je ve věku, kdy nemírná konzumace jiných než špičkových alkoholických nápojů může způsobit celo- i několikadenní paralýzu (kocovina).

Každé víno, které je v nabídce jamonarium.cz , jednak musí chutnat a jednak "testuje" na sobě konzumací minimálně 2 lahví za večer. Testování se ráda a aktivně zúčastňuje i manželka Lucka. Ručí tak osobně za to, že i když to přeženete, nebude Vám druhý den extrémně zle. Dvojnásob to platí u vín nesířených.

IMG_4183