Dárkový box 2 x Vivir sin Dormir & Mala Vida
Související produkty
Detailní popis produktu
Vhodné ke: grilované maso a uzeniny, zralejší tvrdé sýry (Manchego Curado nebo Viejo), pečené a jehněčí maso
Vinařství: Bodegaz Arraéz
Zbytkový cukr: 2 g/l
Obsah kyselin: 5,5 g/l
Obsah alkoholu: 13,5 %
Oblast: Valencia
Teplota podávání: 12 - 15°C
Ocenění: 89 bodů Robert Parker (Wine Advocate 2011), stříbrná medaile Premium Select Wine Chalenge Prowein (Německo)
Vivino: 3,6
"Mala Vida" znamená Hříšný život.
Od vinaře je to dosti povedený a marketingově velmi úspěšný název:).
Mala Vida je červené víno, suché, vyrobené ze čtyř odrůd zastoupených rovnoměrně: Cabernet Sauvignon, Syrah, Monastrell a Tempranillo. Hrozny se sbírají a třídí ručně. Zrají na vinicích starých 15 let (Cabernet Savuvignon a Syrah) a 30 let (Monastrell a Tempranillo).
Hrozny před smícháním fermentují v nerezových tancích při teplotě 28°C po dobu 25 až 30 dní.
Následuje zrání v sudech (barrique). Nejprve 3 měsíce v nových francouzských dubových sudech značky Taransaud, pak 3 měsíce v amerických sudech Victoria (středně vypalovaných) a nakonce 2 měsíce v silně vypalovaných amerických sudech značky Intona.
Výsledkem zrání je komplexní vyvážené aromaticky a chuťově pestré víno, které má temně fialovou barvu a vysokou viskozitu. Vůně je intenzivní ostružinová s tóny černého rybízu a lehce karamelovým pozadím. Víno má plnou energickou a vyváženou chuť po zralém červeném ovoci se skvěle zakomponovanou kyselinkou a výraznější tříslovinou.
Velmi dlouhá dochuť s tóny karamele, hořké čokolády a kakaa vybízí k další sklence.
Pozor, je opravdu návykové:).
Vhodné ke: jamon, chorizo, grilované uzeniny
Obsah kyselin: 5,2 g/l
Obsah alkoholu: 14,5 %
Zrání v sudu: 4 měsíce
Hodnocení: Vivino 3,5; držitel zlaté medaile CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2020
Červené víno Vivir sin Dormir je po Mala Vidě druhým nejprodávanějším červeným vínem v našem Tapas baru Café Jamón v Dolních Břežanech. Název v překladu znamená "žít beze spánku" a vinař říká, že je určeno všem, kdo rádi tančí při svitu měsícu. Česky bychom řekli pro ty, kdo rádi "paří". Pro rodiče malých dětí má pak tento název zcela specifický výklad.
Víno vhodné ke každodennímu popíjení, je příjemné střídat s Mala Vidou či Vizarem.
Suché víno Vivir sin Dormir je vyrobené z odrůdy Monastrell. V regionu Jumilla rostou hrozny na vinicíh starých 35 let v nadmořské výšce 650m.
Půda je rozmanitá vápenec, písek, kameny, jíl. Podnebí je vnitrozemské s velmi teplými léty, chladnou zimou a roční srážky se pohybují okolo 400mm srážek na metr čtvereční, čili je zde velké sucho, které odrůdě Monastrel svědčí. Sběr hroznů se provádí výhradně ručně, a třídí se nadvakrát. Poprvé na vinici a pak na pásovém dopravníku přímo ve vinařství, kde se ručně přebírají odstonkované bobule.
Fermentace probíhá v nerezových tancích po dobu 3-4 týdnů při teplotě okolo 26-28°C. Po skončení fermentace se víno nechává zrát v 4 měsíce ve třech druzích dubových sudů, francouzský, americký a madarský. Vinařova receptura, jak u vína docílit svěží aromatiky, plného, ale zároven skvěle pitelného charakteru.
Víno má tmavší švestkově červené zabarvení s fialovými odlesky a vysokou viskozitu.
Vůně je čerstvá, ovoná, ostružiny, černý rybíz s lehkou kořenitostí bílého pepře a lékořice.
V chuti je suché, s výraznější, ale dobře zakomponovanou tříslovinou, delší v dochuti s ovocným a velmi dobře pitelným charakterem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.