El Corral Cremat 0,75l
Související produkty
Detailní popis produktu
Perlivé víno El Corral Cremat
je to úplně nejlepší co nabízíme v Jamonarně, je vrcholem produkce vinařství Albet i Noya a patří k nejlepším šumivým vínům na světě vůbec.El Corral Cremat je osobním projektem samotného majitele vinařství pana Josepa Maria Albet Noya. Představuje odkaz 40 let jeho zkušeností.
Extrémně dlouhá doba zrání 10 let z něj dělá skutečnou perlu mezi víny.
V luxusním dřevěném boxu je ideální jako výjimečný dárek, pro někoho, kdo je pro vás opravdu důležitý.
Rád doporučuji
Získaná ocenění:
Limitovaná edice
Zpracování tohoto vína se věnuje majitel vinařství samontý pan Josep Maria Albet Noya. Každá láhev má své vlastní evidenční číslo, které je na etiketě napsáno ručně.
Podrobně o víně
El Corral Cremat je dědictvím více než 40 leté tradice výroby organických vín v Ordalských horách. Osobní projekt Josepa Maria Albeta Noyi, hrozny jsou pěstovány na nejlepších vinicích Bodegas Albet i Noya.
Je to dlouhozrající šumivé víno vyrobené ze 100% hroznů Xarel·lo. V souladu s pravidly etikety Classic Penedès bylo toto víno sklizeno a vinifikováno v Albet i Noya, kde strávilo více než 10 let zrání v láhvi a čekalo na ideální okamžik. Nyní si ho můžete vychutnat.
Vůně a chuť:
Intenzivní vůně kvasnic, pečiva, divokých květin a aromatických rostlin.
Plná intenzivní chuť, s jemnými bublinkami a dochutí čerstvé trávy, s tou správnou příjemnou hořkostí odrůdy Xarel·lo, skvělým středomořským charakterem, kterého lze dosáhnout pouze s nejlepšími Xarel·lo z oblasti Penedès..
Čísla a data
Vinařství: | Bodegas Albet i Noya |
Zbytkový cukr: | 3 g/l |
Obsah kyselin: | 3,76 g/l |
Obsah alkoholu: | 12,5 % |
Tlak v láhvi: | 4,4 |
Oblast: | Peňedés |
Historie vinařství (5 generací vinařů):
V roce 1903, přijel pradědeček současného majitele pan Joan Albet i Rovirosa do Penedès, aby obdělával vinice na statku Can Vendrell de la Codina v Sant Pau d'Ordal. A tady zůstal. Po pět generací rodina Albet hospodařila, milovala a dohlížela na vinnou révu.
Tradice se zde snoubí s novými výzvami. V 70. letech minulého století začínali u Albet i Noya jako jedni z prvních s biodynamickým hospodařením. V té době nikdo neslyšel o biovínech. Po více než 50-ti letech zkušeností se ukazuje, že tahle volba byla správná.
Více o vinařství na našem blogu .
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.