El Telar 0,75l
Související produkty
Detailní popis produktu
Jedno z mých nejoblíbenějších. Krásně vyladěné, kultivované a velmi těžké víno vysoké viskozity. Vhodné pro výjimečné příležitosti.
Možná Vás zajímá
Proč je na etiketě tkalcovský stav?
El Telar je španělský právě Tkalcovský stav. Vinař nám tím ukazuje, že víno je dokonale poskládané a vyladěné.
Čísla a data
Vinařství: | Vinessens / Finca Casa Balaguer |
Obsah alkoholu: | 15,5 % |
Oblast: | La Mancha (D.O. Alicante) |
Zrání: | Barrique 18 měsíců |
Párování s pokrmem?
vyzrálejší tvrdé sýry (Manchego Viejo), zvěřina, tučná masaO vinařství
Vinařství Vinessens založil pan Andres Carull a jeho partnerka Marta Ribera. Pan Balaguer, majitel vinařství Finca Casa Balaguer s historií od roku 1750 zasvětil celý svůj život výrobě čistých organických a biodynamických vín. V pokročilém věku se rozhodl předat toto vynařství právě zakladatelům vinařství Vinessens. Andres a Marta pod značkou Finca Casa Balaguer vyrábějí jedinčná vína. Hospodaří na pouhých 11ha půdy a vyrábí pouze 3 druhy vín z odrůd Monastrell, Syrah, Cabernet Sauvignon a Chardonnay. Specializují se na špičková vína a umějí to. Vinessens sídlí v městečku Villena asi 50 km od středozemního moře. Kombinace středomořského podnebí s poměrně vysokou nadmořskou výškou kolem 600 mnm tvoří ideální podmínky pro pěstování výjimečných vín.Hrozny sbírají vinaři výhradně ručně a k dalšímu zpracování vybírají jen ty nejlepší. Obě odrůdy se zpracovávají zvlášť. Monastrell fermentuje po dobu 21 dní v chladu, následuje malolaktická fermentace a následně zrání v sudech z francouzského dubu (500l) po dobu 15 měsíců. Cabernet Sauvignon fermentuje také 21 dnů a následně zraje v sudech o objemu 225l stejně jako Monastrell 15 měsíců. Na závěr se obě odrůdy smíchají.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.