Španělsko máme v srdci
Z korporátu do nejistých vod vlastního byznysu (2018)
Eshop Jamonarna.cz a tapas bar Jamonarna v Praze na Břevnově provozuji já (Honza) se svojí úžasnou manželkou Lucií. Pracoval jsem více než 20 let v korporátních firmách v oboru mezinárodní kamionové dopravy na manažerských pozicích.
Lucka pracovala jako key acount manager v obchodě a logistice.
Máme rádi dobré víno, kávu i dobré jídlo a milujeme Španělsko.
Já jsem ve Španělsku nějaký čas pobýval a dlouho sbíral odvahu k otevření vlastního podniku, díky kterému bychom mohl nabídnout trochu španělské atmosféry, pohody a gastronomie i v Čechách.
Na čínský rok vepře otevíráme Café Jamón (2019)
Na konci léta roku 2018 jsme se oba rozhodli odejít ze zaměstnání a naplno se věnovat svému snu.
Skoro 3 měsíce jsme vybírali vhodný prostor a společně navštívili více než 90 různých prostorů k pronájmu.
Nakonec zvítězilo krásné nové náměstí v Dolních Břežanech.
Začátkem listopadu 2018 jsme podepsali smlouvu o nájmu a po více než 3 měsících rekonstrukce otevřeli 5. února 2019 - přesně v den, kdy začal čínský rok vepře svůj první tapas bar Café Jamón
Instalace loga Café Jamón v Dolních Břežanech
Nejistá sezóna v dobách lockdownů (2020 - 2021)
Díky skvělým zákazníkům, se nám s Luckou podařilo překonat dlouhé téměř dva roky lockdownových opatření.
Výhodou bylo, že jsme během tohoto času vybudovali první verzi našeho e-eshopu se španělskými specialitami ještě na doméně cafe-jamon.cz.
Stěhujeme se na Břevnov (2022)
V lednu 2022 se majitel objektu v Dolních Břežanech na náměstí rozhodl dát všem místním podnikům výpoděď
Motivace je nám dodnes všem záhadou.
Výhodou bylo, že nás to popostrčilo v plánování další pobočky.
Hledání bylo tentokrát rychlejší.
Po dvou týdnech jsme se oba zamilovali do krásného prostoru na Bělohorské 43 v Praze 6 na Břevnově.
V půlce února jsme podepsali smlouvu a pustili se do rekonstrukce a budování.
Honza a jeden z nejlepších odborníků na SEO v ČR Martin Matějka
Rebranding eshopu
Spolu se stěhování jsme také rebrandovali eshop a převedli ho na novou doménu www.jamonarna.cz.
A v pátek 13. otevíráme v Břevnově.
A tentokrát v pátek 13. května 2022 jsme otevřeli nový podnik s vylepšeným designem a už pod novou značkou značkou Jamonarna.
Břevnovští mají rádi dobré věci a rádi se k nám vracejí
Filozofií podniku je nabídnout jen to nejlepší ze španělské gastronomie, pečlivý výběr, osobní znalost výrobců a dodavatelů a denní dohled nad provozem je klíčem k úspěšnému podniku a spokojeným zákazníkům z řad jak gurmánů profesionálů tak gurmánů amatérů, kteří rádi nalézejí nové úžasné gastronomické zážitky.
A tuhle filozofii držíme ve všem. Spousta profesionálů z gastronomie nám radila šetřit na surovinách, touhle cestou ale jít nechceme.
Ať už se jedná o špičkové sušené šunky Jamón výhradně od prověrených dodavatelů, kteří stále striktně dodržují původní přírodní postupy (bez éček a chemie) či čistá organická španělská vína nebo třeba špičková káva.
Kurzy krájení Jamónu
Na jaře 2022 si Honza ve španělské Granadě dodělal všechny potřebné kurzy a certikáty cortadora.
Od konce léta téhož roku pořádáme v Jamonarně pravidelné kurzy krájení Jamónu.
Naše "misionářské" úsilí, mající za cíl udělat z Jamónu v Čechách na Moravě i ve Slezku zcela běžnou součást každodenní gastronomie (tak jak je ve Španělsku již několik set let běžné) tím dostává nový rozměr.
A spousta zájemců nám dělá nepředstavitelnou radost!
Tapas boxy s rychlým dodáním
Od září 2022 jsme pak začali (zatím v Praze) rozvážet do 2 hodin od objednání naše Tapas boxy.
Čerstvě nakrájený Jamón bez éček a konzervantů se tak dostane snadno k zákazníkovi přímo na stůl.
Z téhle delikatesy se tak stává příjemný základ na večírek, party i hezký večer jen tak s partnerem či partnerkou.
Také jinak často úmorný pracovní meeting nebo jednání s ne vždy příjemným zákazníkem se díky tomu stává příjemnou a kreativní záležitostí.
... a pořád rádi objevujeme nové věci
A protože také rádi objevujeme nové věci, tak v Jamonarně pořádáme pravidelné degustace španělských vín.
Při každé degustaci krájí Honza některou z našich sušených vepřových šunek a ty chuťové kombinace jsou jednoduše famózní.
Z každé degustace pak vybíráme víno, které zákazníkům chutnalo nejvíce a to pak přidáme do naší stálé nabídky.
Často jich po degustaci přibude i několik, protože vybrat je jedno je někdy prostě nereálné.
Naše plány
Roky 2022 a 2023 chceme věnovat rozšiřování a růstu našeho stávajího byznysu. Potenciálních gurmánů, kteří ještě nevědí, jaká krása je španělská šunka Jamón je stále spousta a tohle kulinářské "prozření" je až transcedentální zážitek. Je moc fajn být u toho.
V následujících letech chceme nabídnout náš koncept podobně "postiženým" zájemcům a rozšířit tak Jamonarnu do celé republiky.
Také plánujeme otevřít velkou restauraci s širokou nabídkou španělské gastronomie.
V horizontu několika málo let pak ve spolupráci s Pavlem Ševčíkem, autorem o creditologii, plánujeme věnovat se také poradenství pro všechny, kteří si chtějí realizovat svoje sny