Garnacha Olvidada de Aragon
Detailní popis produktu
Vhodné ke: vyzrálý hovězí steak, grilovaná masa, Jamón Ibérico a Ibérico de bellota, déle zrající tvrdé sýry Manchego
Vinařství: Proyecto Garnachas de Espaňa
Zbytkový cukr: 1,0 g/l
Obsah kyselin: 5,8 g/l
Obsah alkoholu: 15%
Oblast: Calatayud
Červené suché víno vyrobené z odrůdy Garnacha.
Enolog vinařství Lopez de Haro (u nás nabízíme například Lopez de Haro Edición limidada) pan Raul Acha se zapojil do projektu Garnachas de Espaňa. Hledal vinice, kde roste odrůda Garnacha na keřích stáří blížícím se 100 letům. V západní oblasti Aragonie byly tyto keře vysazeny ve 40. letech minulého století. Vinice leží v nadmořské výšce 850 mnm v údolí Lalle del Ribota. V této oblasti je poněkud drsné klima. Výsledkem extrémně horkého léta téměř beze srážek a velmi chladné zimy jsou keře, které plodí sice malé množství vinné révy odrůdy Garnacha, hrozny jsou ale o to více koncentrované. Půda je hlinito-železitá pokrytá vrstvou oblázků.
Víno vysoké viskozity má tmavě červenou barvu zralých třešní s fialovými odlesky.
Vůně je velmi výrazná, objevujte tóny kakaových bobů, hořké čokolády, zralé červené ovoce, balsamico a rozmarýn.
V chuti je víno plné, uhlazené v taninech s dobře vyladěnou kyselinkou, ovocně nazrálé a dobře vyvážené. Alkohol je perfektně zakomponován a neruší ani při konzumaci většího množství. S tou opatrně, tahle kráska má přece jen 15%. Víno je skvěle pitelné, jemné taniny v dochutí svádí k dalšímu a dalšímu doušku.
Víno se připravuje v biokvalitě. Hrozny se sbírají výhradně ručně a po převozu na vinici se odstonkují. Fermentují v betonových tancích při teplotě do 25°C pod dobu 3 týdnů. Následně zrají v nových dubových (barrique) sudech po dobu 10-ti měsíců.
pan Raul Acha
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.