Jamón ibérico cebo campo Caballero 100g
Související produkty
Detailní popis produktu
Bez éček a chemických konzervantů
Krájený Jamón Ibérico de cebo de campo z farmy Caballero z prasátek žijících ve volném výběhu je vyroben výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.
Zelený štítek
Podle oficiálního dělení iberských šunek má tato paleta zelený štítek. To znamená, že prasátko, ze kterého je vyrobena strávilo svůj živt ve volném výběhu, kde se živí vším, co najde a zároveň je krmeno běžným organickým krmivem.
Prasátko může být 50%, 75% nebo 100% iberské krve.Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde.
Chuť a barva Jamónu Ibérico de cebo z černého iberského prasátka.
Jamón Ibérico obecně představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.
Prasátka Ibérico de cebo de campo tráví svůj život ve volném výběhu, živí se kromě bylinek a kořínků, které najdou ve výběhu také běžným organickým krmivem. Tím se liší od Ibérica de bellota - ti žijí na tzv. "dehesách", kde se živí především žaludy. Iberská prasátka obecně mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá mezi jednotlivá vlákna svaloviny a maso je díky tomu neuvěřitelně jemné a zároveň až neskutečně jemné. Tuk je navíc diky vyššímu obsahu mononenasycených mastných kyselin velmi zdravý. Tuk svou strukturou připomíný spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk.
V praktickém vakuovém balení ocenít dlouhotrvající chuť intenzivní aroma a sytě rubínovou barvu jednotlivých plátků
Ibérico de cebo de campo díky tomu představuje vyšší kvalitativní stupeň oproti běžnému Ibéricu de cebo a lepší už je v podstatě jen excelentní Ibérico de bellota. Je tak ideální v poměru cena / kvalita.
Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano).
Honza z Jamonarny doporučuje
Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje barikované perly archívní Latierra ročník 2014 či nejoblíbenější barikované víno Mala Vida
Speciální TIP Honzy z Jamonarny
jednoduchý recept na snídani šampionů, díky které zvládnete
Potřebujete více informací?
Anebo nám rovnou napište jamonarna@jamonarna.czči zavolejte +420 601 131 003 ?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.