Jamón Ibérico de Bellota 100% Caballero 100g
Související produkty
Detailní popis produktu
Bez éček a chemických konzervantů
Krájený Jamón Ibérico de Bellota 100% z farmy Caballero z prasátek žijících ve volném výběhu a krmených pouze žaludy je vyroben výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá na čerstvém horském vzduchu.
Černý štítek
Podle oficiálního dělení iberských šunek má zadní kýta, ze které je tento Jamón Ibérico de Bellota černý štítek. To znamená, že prasátko mělo oba rodiče se 100% iberskou krví.
Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde.
Chuť a barva Jamónu Ibérico de Bellota z černého iberského prasátka.
Jamón Ibérico obecně představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.
Jamón Ibérico de Bellota 100% pak představuje tu úplně nejvyšší úroveň. Prasátka žijí na tzv. "dehesách", kde se živí výhradně žaludy a kde během tzv. "montanery" (období mezi říjnem a březnem) musí právě jen z žaludů přibrat minimálně 45 kg.
Iberská prasátka mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá mezi jednotlivá vlákna svaloviny a maso je díky tomu neuvěřitelně jemné a zároveň až neskutečně jemné. Tuk je navíc diky vyššímu obsahu mononenasycených mastných kyselin velmi zdravý. Tuk svou strukturou připomíný spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk.
V praktickém vakuovém balení oceníte dlouhotrvající chuť intenzivní aroma a sytě rubínovou barvu jednotlivých plátků
Ibérico de Bellota 100% díky tomu představuje nejvyšší kvalitativní stupeň sušených šunek oceňovaný profesionálními gurmány po celém světě.
Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano).
Honza z Jamonarny doporučuje
Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje barikovanou krásku a vlajkovou loď vinařství Albet i Noya La Milana
Potřebujete více informací?
Anebo nám rovnou napište jamonarna@jamonarna.czči zavolejte +420 601 131 003 ?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.