Jamón Ibérico de Bellota černý 100% Caballero

18 900 Kč 16 875 Kč bez DPH
Objednáno
Položka byla vyprodána…

TOP produkt

bez éček / sin aditivos

Zadní kýta, černé prasátko Ibérico de bellota 100%, černý štítek, délka zrání až 48 měsíců.

Hmotnost: 7,5 - 9,5 kg

Složení: vepřové maso, sůl

Jamonarna doporučuje: chuť špičkového Jamónu Ibérico de bellota výborně doplní špičkové červené organické barikované víno Latierra.

spanish-flag-smallcaballeros_ikony

Caballero certificado

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jamón Ibérico de bellota Caballero

Podíváme li-se na jednotlivé druhy Jamónu zjistíme, že kritérii je několik. Jamón Ibérico de Bellota černý štítek 100% iberské rasy představuje naprostou špičku nejen v nabídce Jamonarny, ale obecně ve světě španělských sušených šunek vůbec. Jinak řečeno - všechny měřitelné parametry jsou zde na svých nejvyšších hodnotách.

Černý štítek u této sušené šunky znamená, že matka i otec prasátka, ze kterého je tahle sušená šunka vyrobena měli oba 100% iberské krve.

Jamony Caballero jsou stejně všechny ostatní námi nabízené sušené šunky Jamón zcela bez éček a chemických konzervantů.

Ibérico de bellota (z prasátek krmených žaludy) s délkou zrání 30 až 48 měsíců je úplně to nejlepší, co lze ve světě gurmánů vůbec získat.

Díky jedinečným vlastnostem iberského vepře a to například pro jejich genetickou zvlášnost, kdy tuk prorůstá hluboko mezi jednotlivá svalová vlákna a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké, patří tahle úžasná nožička k nejoblíbenějším.

Jamón Ibérico de bellota červený štítek mohu s klidným svědomím doporučit pro ty nejnáročnější zákazníky a opravdu zkušené a profesionální gurmány.

Bez éček

Jamón Ibérico de bellota o délce zrání až 48 měsíců z prasátek žijících ve volném výběhu a krmených výhradně žaludy je vyroben výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.

Černý štítek:

Podle oficiálního dělení iberských šunek má tento Jamón černý štítek a 100%. To znamená, že matka i otec prasátka, ze kterého je vyrobena, měli100% iberskou krev

Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde.

Dehesa Jamones Caballero

Jamones_Caballeros_1 Iberští vepříci na pastvě na farmě Caballero

Jamon_Iberico_Caballero_win

Chuť a barva Jamón Ibérico de bellota z černého iberského prasátka krmeného žaludy

Jamón Ibérico de bellota představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.

Prasátka se pasou na tzv. dehesách - loukách - kde mají dostatek pohybu a dostatek aromatických bylinek, kořínků a žaludů ke krmení. Výsledkem je neopakovatelná jemná oříšková chuť masa, v tuku má vyšší obsah mononenasycených (zdravých) mastných kyselin. Tuk svou strukturou připomíný spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk.

Iberská prasátka navíc mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá do vláken svaloviny a díky tomu je maso neuvěřitelně jemné (svou konzistencí připomíná uzeného lososa) a zároveň neskutečně šťavnaté.

Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano).

Caballero Jamones

Rodinná Farma Caballero Jamones sídlí v městečku Almadén de la Plata nedaleko Sevilly.

Chovu iberských vepřů a výrobě Jamónu Ibérico se věnují více než 60 let.

Patří mezi poslední 2% výrobců Jamónu Ibérico, kteří stále dodržují původní výhradně přírodní postupy bez éček a chemických konzervantů.

Caballero_Jamones_logo

Vítězný Jamón Ibérico de Bellota

Jamón Ibérico de Bellota z černých iberských prasátek krmených žaludy získal další prestižní ocenění.

V mezinárodní prestižní degustační soutěží Superior Taste Award 2024 získal 100% Jamón Ibérico de Bellota našeho dodavatele farmy Caballero Jamones S.L. prestižní medaili SUPERIOR TASTE AWARD a maximální možný počet 3 hvězdiček. Také v soutěži Monde Selection ve Vídni v roce 2024 získal prestižní zlatou medaili.

Caballero_Jamones_Iberico_Bellota_Award_1

Caballero_Jamones_Iberico_Bellota_Award_2

Monde Seleccion 2024 1

Monde Seleccion 2024 2

Jamonarna doporučuje

Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje krásné červené víno Latierra

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: