Jamón serrano gran reserva 15 měsíců

3 690 Kč 3 294,64 Kč bez DPH
Na dotaz
Položka byla vyprodána…

bez éček / sin aditivos

Zadní kýta, bílé prasátko, délka zrání 15 měsíců

Hmotnost: 6 - 7kg

Složení: vepřové maso, sůl

Jamonarna doporučuje: chuť Jamónu Serrano nejlépe doplní španělské červené barikované víno Vivir sin dormir

 Granadul Spanish_flag

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bez éček

Zadní kýta Jamón Serrano Gran Reserva 15 měsíců je vyroben výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu. Patří ke světové špičce v oblasti sušených šunek z bílých prasat a je vyhledávanou pochoutkou gurmány na celém světě


Chuť a barva Jamón Serrano z bílého prasátka

Každý správně ukrojený plátek Jamónu Serrano má sytě červenou barvu. Maso je velmi šťavnaté jen s minimální slaností a lehkmi sladkými tóny. Sněhobílý tuk je u bílých prasátek zpravidla vcelku a je nositelem jedinečné chuti a je velmi zdravý, protože mimo jiné obsahuje značné množství vícenenasycených mastných kyselin.
Serrano z bílého prasátka má oproti ibéricu (Jamón Ibérico z černého iberského vepře) světlejší barvu, je levnější a mnohem rozšířenější (90% Serrano, 10% Ibérico).

Delší doba zrání spolu s pečlivě střeženým tajemstvím rodiny Rodriguézových umožňujícím menší použití soli propůjčuje tomuto produktu neuvěřitelně lahodnou chuť a příjemnou měkkost masa.


Zadní noha Jamón

Zadní  kýta (Jamón)  sušené šunky je oproti přední noze (paleta):

  • dražší, ale má výrazně větší podíl masa (méně kostí)
  • větší, vhodná na větší party, svatbu apod., lze ji ale zkonzumovat i ve dvou (máte 30 dní od první nakrojení, máme to vyzkoušené:))
  • jednodušší na krájení (obsahuje méně  kostí)

Výrobce Granadul

Farma Granadul rodiny Rodriguézových sídli na jihu Španělska v městečku Gaudix nedaleko Granady.  Patří ke světové špičce v oblasti sušených šunek z bílých prasátek, a jejich Jamón Serrano je vyhledávanou pochoutkou gurmány na celém světě.

Patří mezi nemnoho výrobců, kteří stále dodržují původní přírodní postupy sušení výhradně na čerstvém horském vzduchu a striktně bez éček a chemických konzervatů. Na chuti je to s prominutím "setsakra" znát.


Jamonarna doporučuje

Nedílnou součástí chuťového zážitku je také dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje Vivir sin Dormir, Mala Vida nebo Vizar.


Potřebujete více informací?

Serrano podrobně Rychlý výběr Jamonu Jamón podrobně Jak krájet Jamón?

Anebo nám rovnou napište honza@jamonarna.cz či zavolejte +420 605 282 261 ?


jamon_serrano_noha

dehesa

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: