Jamón serrano gran reserva 18 měsíců

4 350 Kč 3 883,93 Kč bez DPH
Na dotaz
Položka byla vyprodána…

bez éček / sin aditivos

Zadní kýta, bílé prasátko, délka zrání 18 měsíců.

Hmotnost:  7 - 8  kg

Složení: vepřové maso, sůl

Jamonarna doporučuje: chuť Jamónu Serrano výborně doplní červené barikované víno Sein

 Granadul Spanish_flag

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bez éček

Jamón Serrano Gran Reserva 18 měsíců je vyroben výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.


Chuť a barva Jamón Serrano z bílého prasátka

Každý správně ukrojený plátek Jamónu Serrano má sytě červenou barvu. Maso je velmi šťavnaté jen s minimální slaností a lehkmi sladkými tóny. Sněhobílý tuk je u bílých prasátek zpravidla vcelku a je nositelem jedinečné chuti a je velmi zdravý, protože mimo jiné obsahuje značné množství vícenenasycených mastných kyselin.
Serrano z bílého prasátka má oproti ibéricu (Jamón Ibérico z černého iberského vepře) světlejší barvu, je levnější a mnohem rozšířenější (90% Serrano, 10% Ibérico.

Jamón Serrano Gran Reserva 18 měsíců dodavatele Granadul je vyroben ze zadní kýty samice bílého prasátka. Granadul vybírá nejkvalitnější a největší kusy, které jsou vhodné pro přípravu této jedinečné španělské delikatesy s dlouhou dobou zrání, díky které má gurmány po celém světě vyhledávanou jedinečnou chuť.


Zadní noha Jamón

Zadní  kýta (Jamón)  sušené šunky je oproti přední noze (paleta):

  • dražší,ale má výrazně větší podíl masa (méně kostí)
  • větší, vhodná na větší party, svatbu apod., lze ji ale zkonzumovat i ve dvou (máte 30 dní od první nakrojení, máme to vyzkoušené:))
  • jednodušší na krájení (obsahuje méně  kostí)

Výrobce Granadul

Farma Granadul rodiny Rodriguézových sídlí na jihu Španělska v městečku Guadix nedaleko Granady. Je specialistou na sušenou šunku z bílých prasáteka tento Jamón Serrano  Patří ke světové špičce v oblasti sušených šunek z bílých prasat a je vyhledávanou pochoutkou gurmány na celém světě.

Patří mezi asi jen 2% výrobců, kteří stále dodržují původní přirodní postupy sušení výhradně na čerstvém horském vzduchu a striktně bez éček a konzervantů. Na chuti je to s prominutím "setskakra" znát.


Jamonarna doporučuje

Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje SeinLes Alcusses, Mala Vida, Vivir sin Dormir


Potřebujete více informací?

Serrano podrobně Rychlý výběr Jamonu Jamón podrobně Jak krájet Jamón?

Anebo nám rovnou napište honza@jamonarna.cz či zavolejte +420 605 282 261 ?


 jamon pieces

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: