La Casica del Abuelo 0,75l
Související produkty
Detailní popis produktu
Vítězné víno degustace z 30.11.2023. Tohle víno jednoznačně zaujalo všechny účastníky a ihned se stalo dalším bestsellerem naší vinotéky.
Představuje velmi příjemnou alternativu k "popartovým" vínům Toniho Arráeze ( Mala Vida , Vivir sin Dormir ). La Cásica del Abuelo je příjemné zemité takové přemýšlivé krásné víno.
Je pro mě také dokladem, že chuť vína je velmi individuální. Pro mě je to velmi kvalitní a krásné víno, ale já osobně u něj nemám takový "wow efekt", jako třeba u Mala Vida Edición Limitada , ale všichni ostatní zákazníci, kteří stále přibývají, jsou z něj úplně unešeni .
Možná Vás zajímá
Proč je na etiketě červený trojúhelník?
Vinařství Finca Casa Balaguer (Vinessense) praktikuje biodynamické hospodaření. Zmíněný trojúhelník je tzv. trojúhelník ohně, který značí podle kalendáře Marie Thunové dokonalou souhru prací na vinici a ve vinařství a kosmických rytmů.
Čísla a data
Vinařství: | Vinessens / Finca Casa Balaguer |
Zbytkový cukr: | 1 g/l |
Obsah kyselin: | 5 g/l |
Obsah alkoholu: | 14,5 % |
Oblast: | La Mancha (D.O. Alicante) |
Zrání: | Barrique: 6 měsíců |
Párování s pokrmem?
vyzrálejší tvrdé sýry (Manchego Viejo), Jamón IbéricoO vinařství
Vinařství Vinessens založil pan Andres Carull a jeho partnerka Marta Ribera. Pan Balaguer, majitel vinařství Finca Casa Balaguer s historií od roku 1750 zasvětil celý svůj život výrobě čistých organických a biodynamických vín. V pokročilém věku se rozhodl předat toto vinařství právě zakladatelům vinařství Vinessens. Andres a Marta pod značkou Finca Casa Balaguer vyrábějí jedinčná vína. Hospodaří na pouhých 11ha půdy.. Specializují se na špičková vína a umějí to. Vinessens sídlí v městečku Villena asi 50 km od středozemního moře. Kombinace středomořského podnebí s poměrně vysokou nadmořskou výškou kolem 600 mnm tvoří ideální podmínky pro pěstování výjimečných vín.Hrozny sbírají vinaři výhradně ručně a k dalšímu zpracování vybírají jen ty nejlepší.La Casica del Abuelo je víno vyrobené jako pocta pánovi, který žil v chaloupce, jež byla postavena už v roce 1932 a který dodnes stojí mezi vinicemi.
Hrozny se sbírají výhradně ručně. Do vinařství jsou dováženy v malých 15kg bedýnkách. Zde se odstonkují a pomelou s následnou několikadennní macerací.
Malolaktická fermentace následně probíhá v nerezovém vinifikátoru. Každá odrůda se zpracovává zvlášť, odrůdy se poté smíchají a následuje zrání v nových amerických a francouzských dubových sudech o objemu 225 l.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.