La Milana 0,75
Související produkty
Detailní popis produktu
Vítězné víno degustace v Café Jamón 4.9.2020.
Vhodné ke: pečené a grilované maso, steaky, déle zrající sýry např. Manchego Curado, jamón serrano, jamón ibérico, salchichon cular
Červené suché víno vyrobené z odrůd Calladoc (40%), Tempranillo 30%, Merlot 30%.
Vinařství Albet i Noya pěstuje tyto odrůdy v ryze ekologickém režimu na 11 parcelách celkové rozlohy 7ha v oblasti Can Mlla de la Roca (Penedés Alta). Stáří vinic je 25-30 let.
Hrozny se sbírají výhradně ručně a po převozu do vinařství se odstonkují a pomelou. Ve správném poměru se rmut naplní do nerezového vinifikátoru, kde probíhá po dobu 8 dnů fermentace při teplotě 25°C. Po jejím ukončení probíhá 18-ti denní postfermentační macerace, běhme které se matollina 2 x denně promíchává.
Poté se vínem naplní nové francouzské dubové sudy, ve který zraje 18 měsíců.
Název La Milana byl vybrán jako pocta paní Sr.Milla, jejíž přezdívka byla právě "La Milana" a která pečovala o vinice v oblasti Can Mila de la Rocca před 150 lety.
Víno má krásné třešňově červené zabarvení s rubínovými odlesky.
Vůně je velmi výrazná po zralých jahodách a lesních plodech s decentní kořenitostí hřebíčku, kmínu a pepře v pozadí s lehkým nádechem vanilky a kakaa.
V chutí je plné, důrazné s dobře postavenou a nádherně vyladěnou kyselinou a výraznějšími taniny, balzamikově ovocné tóny se prolínají s jemnou mineralitou.
Víno má vysokou viskozitu, s vádí k velmi decentnímu popíjení po malých doušcích a užívání lahodné chuti zejména v kombinaci s vhodným pokrmem.
Je to jedno z nejkrásnějších vín nejvyšší řady produkce Albet i Noya a potěší a nadchne každého milovníka silných a chuťově výrazných červených vín.
Doporučujeme!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.