Mala Vida 0,75l
Související produkty
Detailní popis produktu
Mala Vida v překladu znamená “Hříšný život”.
Tohle víno je v naší nabídce suverénně nejoblíbenější a nejprodávanější.
Jakkoliv jeho příprava je velmi složitá (4 různé odrůdy zrají celkem 8 měsíců postupně ve 3 různých druzích sudů), tak výsledkem je harmonické, lahodné a velmi dobře pitelné víno, jehož jemné taniny v dlouhém dochutí Vás budou stále dokola svádět k dalšímu doušku.
Mě osobně se například nikdy nepodařilo nedopít otevřenou láhev. Je vynikající a až téměř nebezpečně návykové.
Možná Vás zajímá
Proč zrovna Mala Vida?
Hříšný život je od Tonniho Arraéze - autora Mala Vidy a majitele Bodegas Arraéz - marketingově velmi povedený a dobře zapamatovatelný název. Mala Vida je červené víno, suché, vyrobené ze čtyř odrůd zastoupených rovnoměrně: Cabernet Sauvignon, Syrah, Monastrell a Tempranillo. Hrozny se sbírají a třídí ručně. Zrají na vinicích starých 15 let (Cabernet Savuvignon a Syrah) a 30 let (Monastrell a Tempranillo). Hrozny před smícháním fermentují v nerezových tancích při teplotě 28°C po dobu 25 až 30 dní. Následuje zrání v sudech (barrique). Nejprve 3 měsíce v nových francouzských dubových sudech značky Taransaud, pak 3 měsíce v amerických sudech Victoria (středně vypalovaných) a nakonce 2 měsíce v silně vypalovaných amerických sudech značky Intona.
Výsledkem zrání je komplexní vyvážené aromaticky a chuťově pestré víno, které má temně fialovou barvu a vysokou viskozitu. Vůně je intenzivní ostružinová s tóny černého rybízu a lehce karamelovým pozadím. Víno má plnou energickou a vyváženou chuť po zralém červeném ovoci se skvěle zakomponovanou kyselinkou a výraznější tříslovinou. Velmi dlouhá dochuť s tóny karamele, hořké čokolády a kakaa vybízí k další sklence.
Čísla a data
Vinařství: | Bodegas Arraéz |
Zbytkový cukr: | < 2 g/l |
Obsah kyselin: | 5,5 g / l |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Teplota podávání: | 12 - 15 °C |
Párování s pokrmem?
K vínu Mala Vida výborně ladí grilované maso a uzeniny, zralejší tvrdé sýry (Manchego Curado nebo Viejo), pečené a jehněčí maso
O vinařství
Historie vinařství je delší než 100 let. Bylo založeno v roce 1916 místními vinaři a od roku 1950 je ve vlastnictví rodiny Arraézových. První v rodové linii byl Antonio Arraéz Garrigós, který začal výrobu postupně profesionalizovat. Dalším byl v roce 1980 Antonio Arraéz Ibanco a vinařství se stalo významným členem DO Valencia. Od roku 2007 je Bodegas Arraéz v rukou již třetí nejmladší generace Toni Arraéz Cabuig. Toni je mladý neuvěřitelně energický vinař a jak sám říká: " Vína prodávají všechna vinařství, my ale prodáváme příběh". Za každou lahví vína, za každou etiketou každou značkou je nějaká zajímavá a často "košilatá" historka. Stavte se někdy v Jamonarně na degustaci a poslechněte si příběh vína Mala Vida (Hříšný život).
Vinice leží mezi dvěma údolími v nadmořské výšce 600 - 800 mnm. Tato poloha a kombinace vyšší nadmořské výšky a zároveň relativní blízkosti středozemního moře vytvářejí jedinečné mikroklima. Velmi teplá léta, velmi chladné zimy, velké teplotní rozdíly mezi dnem a nocí a půda chudá na živiny jsou základem jedinečného terroir vín rodiny Arraézových. Spolu s více než 100 letou tradicí ekologického zemědělství striktně bez chemie je jejich více než 30 ha vinic zdrojem neuvěřitelně krásných a velmi typických vín.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.