Moribel 0,75l

249 Kč 205,79 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)

Červené suché biodynamické víno vyrobené z odrůdy Moribel.

Příjemné červené svěží víno zrající 6 měsíců v dřevěném vinifikátoru . Čisté svěží víno sytě červené barvy s modrými odlesky, střední viskozity s lahodnou chutí šťavnatého červeného lesního ovoce, slabší taniny a příjemná kyselinka v dochutí svádějící k dalšímu a dalšímu doušku.

Vinařství: Parra Jimenéz

Doporučujeme víno pro: vinařské začátečníky i znalce, milovníky kvalitních biodynamických vín ideálních ke každodennímu popíjení. Velmi dobře pitelné krásné víno. Chuťově na úrovni vín o řád dražších

Detailní informace

Detailní popis produktu

V dubnu 2023 jsme v Jamonarně pořádali další degustaci a tak jak již od roku 2018 rozšiřujeme naší stálou nabídku o nejoblíbenější vína z ochutnávek je tahle červená kráska jednou ze čtyř objevů téhle akce.

Sám vína ochutnávám vždy "naslepo". Ať chcete nebo ne, tak pokud víte odkud to víno je, kdo ho vyrobil, z čeho je, jak ho vyrobil a kolik stojí, tak vás to prostě dopředu ovlivní.

Moribel je na první dobrou hodně pohodové milé a  příjemné víno, oproti našim barikovaným bestsellerům (Mala Vida, Vivir sin Dormir, Mala Vida Edicion Limitada) je lehčí.

Neuměl jsem jen odhadnout, zda-li to je nebo není barika, ale i to se nakonec vysvětlilo. Tohle krásné víno zraje celých 6 měsíců v dřevěných vinifikátorech o objemu 4000l. Jak víme, tak běžný dubový sud, ve kterém zrají tradiční barikovaná vína, mívá jen kolem 200l.

V chuti velmi čisté nekomplikované lehčí, ale s výrazným a plným tělem, svěží po červeném lesním ovoci, slabší taniny, příjemná svíravost a lehká ale znatelná a vytrvalá kyselinka v dlouhém dochutí. Taková luxusní pohodička.

Vyšší obsah alkoholu (14%) v chutí vůbec neruší a to ani při větší konzumaci, ke které tohle víno vysloveně svádí. Pijme ho s respektem.

Tak nějak milé a velmi dobře pitelné biodynamické krásné víno navíc za hodně příjemnou cenu.

Rád doporučuji

Možná Vás zajímá

Co je Moribel a proč je na etiketě ďábel?

Moribel je původně tradiční španělská, ale dnes již téměř vymizelá a málo známá odrůda. Schválně se zkuste na tenhle název zeptat nějakého sommeliéra nebo znalce vín, možná také nebude vědět.

Tři bratři z Bodegas Parra Jimenez věří, že svět je dobré místo k životu a se zlem či ďáblem se potkáváme jen velmi sporadicky - stejně tak, jako právě s ďáblem.

… a proč je ďábel dvoubarevný?

Před pár lety se podařilo prokázat, že velmi vzácná odrůda Moribel vznikla křížením odrůd Tempranillo a Moravia Dulce a každá polovina ďábla na etiketě tak symbolizuje jednu z nich.

Čísla a data

Vinařství: Bodegas Parra Jimenéz
Obsah alkoholu: 14 %
Oblast: Castilla La Mancha

Párování s pokrmem?

K biodynamickému vínu Moribel se výborně hodí španělská sušená šunka Jamón Ibérico, které u nás pořídíte buď již krájené a vakuově balené s dlouhou trvanlivostí, které umíme poslat kamkoliv v ČR nebo čerstvě krájaný v našich tapas boxech , které si můžete vyzvednout u nás v Jamonarně nebo Vám je v Praze do 120 minut od objednání dovezeme anebo jako celé sušené nohy Jamón Ibérico. našeho dodavatele Caballero Jamones, jehož jsme výhradním dovozcem.

Jamon_Iberico_Bellota_Caballero

O vinařství

Vinařství Parra Jimenéz vzniklo v roce 1993 jako rodinné vinařství, které vedou tři bratři: Francisco, Javier a Luis. Sídlí v městečku Las Mesasv jihozápadní části provincie Cuenca asi 150 km jihovýchodně od Madridu.

Biodynamické hospodaření je nejvyšším stupněm ekologického hospodaření. Parra Jimenéz patří k zakladatelům tohoto krásného způsobu hospodaření dnes již jsou držitelem certifikace Demeter. Kromě pěstování vína se věnují také chovu ovcí a výrobě báječných sýrů Manchego.

V přirodní čisotě jdou až tak daleko, že na některých vincích (napři. Finca Innana) nemají zaveden ani elektrický proud, aby původní postupy byly dodržovány opravdu dokonale.

Parra Jimenez hospodaří na 180 ha vinic v okolí Las Mesas. Teroir oblasti, zejména na živiny bohatá naplaninová půda a extrémní rozdíly mezi denními a nočními teplotami (ze 40°C běžně i o 25°C v noci), je základem jedinečných svěžích vín bohatých na kyselinky.

Podrobně o vinařství na našem blogu .

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: