Paleta ibérica bellota 100% černý
Související produkty
Detailní popis produktu
Paleta Ibérica de bellota Caballero 100%
Černý štítek u této sušené šunky znamená, že oba rodiče prasátka, ze kterého je tahle sušená šunka vyrobena jsou 100% iberské krve.
Jamony Caballero jsou stejně všechny ostatní námi nabízené sušené šunky Jamón zcela bez éček a chemických konzervantů.
Ibérico de bellota (z prasátek krmených výhradně žaludy) s délkou zrání až 22 měsíců je úplně to nejlepší, co lze ve světě gurmánů vůbec získat.
Chuť šunky z přední i zadní nohy je prakticky stejná, přední noha je ale menší a tedy výrazně levnější.
Tato paleta tak přesdstavuje nejsnažší cestu k tomu absolutně nejlepšímu.
Díky jedinečným vlastnostem iberského vepře a to například pro jejich genetickou zvlášnost, kdy tuk prorůstá hluboko mezi jednotlivá svalová vlákna a maso je díky tomu neuvěřitelně křehké, patří tahle úžasná nožička k nejoblíbenějším.
Jamón paleta Ibérico de bellota 20 - 22 měsíců mohu s klidným svědomím doporučit. Tuhle nádheru by si měl alespoň jednou za život dopřát každý!
Bez éček
Paleta Ibérico de bellota o délce zrání 20 - 22 měsíců z prasátek žijících ve volném výběhu a krmených výhradně žaludy je vyrobena výhradně přírodními postupy bez éček a jakýchkoliv konzervačních látek. Sušení probíhá výhradně na čerstvém horském vzduchu.
Černý štítek:
Podle oficiálního dělení iberských šunek má tato paleta černý štítek. To znamená, že prasátko ze kterého je vyrobena, mělo oba rodiče se 100% iberskou krví.
Více informací o dělení sušených šunek a o jamónu podrobně naleznete zde.
Dehesa Jamones Caballero
Chuť a barva Jamón Ibérico de bellota z černého iberského prasátka krmeného výhradně žaludy
Jamón Ibérico de bellota představuje jedinečnou s ničím jiným nesrovnatelnou pochoutku oceňovanou gurmány po celém světě.
Prasátka se pasou na tzv. dehesách - loukách - kde mají dostatek pohybu a dostatek aromatických bylinek, kořínků a žaludů ke krmení. Výsledkem je neopakovatelná jemná oříšková chuť masa, v tuku má vyšší obsah mononenasycených (zdravých) mastných kyselin. Tuk svou strukturou připomíný spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk.
Iberská prasátka navíc mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá do vláken svaloviny a díky tomu je maso neuvěřitelně jemné (svou konzistencí připomíná uzeného lososa) a zároveň neskutečně šťavnaté.
Produkce Ibérica představuje jen asi 10% celku (90% je pak Serrano).
Caballero Jamones
Rodinná Farma Caballero Jamones sídlí v městečku Almadén de la Plata nedaleko Sevilly.
Chovu iberských vepřů a výrobě Jamónu Ibérico se věnují více než 60 let.
Patří mezi poslední 2% výrobců Jamónu Ibérico, kteří stále dodržují původní výhradně přírodní postupy bez éček a chemických konzervantů.
Vítězný Jamón Ibérico de Bellota
Jamón Ibérico de Bellota z černých iberských prasátek krmených žaludy získal další prestižní ocenění.
V mezinárodní prestižní degustační soutěží Superior Taste Award 2024 získal 100% Jamón Ibérico de Bellota našeho dodavatele farmy Caballero Jamones S.L. prestižní medaili SUPERIOR TASTE AWARD a maximální možný počet 3 hvězdiček. Také v soutěži Monde Selection ve Vídni v roce 2024 získal prestižní zlatou medaili.
Jamonarna doporučuje
Nedílnou součástí chuťového zážitku je pak dobře spárované nejlépe španělské červené víno. Jamonarna doporučuje krásné červené víno Bodegas Albet i Noya La Milana
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.