Jamón chléb

Ideální poměr  námaha/výsledek 

Tuhle krásu jsme objevili vlastně náhodou, když jsme při přípravě tapasů v Café Jamón omylem spletli pomazánku se sýrem manchego a místo ní použili krém na dezert a ono to nebylo vůbec špatné. Tak jsme zkusili pomazánku na sladko a olalá: Trochu překvapivá, ale krásně sladěná chuť sladkého krému a sušené šunky Jamón je prostě famózní. 

Co budeme potřebovat:

  • chléb, doporučujeme kváskový nebo žitný podle toho, co máte rádi
  • polníček
  • 2 - 3 plátky Jamón Serrano na každý jeden krajíc chleba
  • na ozdobení granátové jablko nebo/a kousky pomeranče
  • na krém budeme potřebovat:
    • 1 x pomazánkové máslo
    • 1 x lžíce medu
    • 1/2 lžíce plnotučné hořčice
    • sůl a pepř podle chuti

Ingedience na pomazánku důkladně promícháme a namažeme silnější vrstvu na plátek chleba, přidáme polníček, dobře načechraný Jamón (ve vakuovém balení jsou plátky oddělené, takže jdou dobře od sebe), nazdobíme granátovým jablkem a můžeme ještě zakápnout olivovým olejem a je hotovo!

Jednoduché ale vynikající. 

Jamon_chleb