Ideální poměr námaha/výsledek
Tuhle krásu jsme objevili vlastně náhodou, když jsme při přípravě tapasů v Café Jamón omylem spletli pomazánku se sýrem manchego a místo ní použili krém na dezert a ono to nebylo vůbec špatné. Tak jsme zkusili pomazánku na sladko a olalá: Trochu překvapivá, ale krásně sladěná chuť sladkého krému a sušené šunky Jamón je prostě famózní.
Co budeme potřebovat:
- chléb, doporučujeme kváskový nebo žitný podle toho, co máte rádi
- polníček
- 2 - 3 plátky Jamón Serrano na každý jeden krajíc chleba
- na ozdobení granátové jablko nebo/a kousky pomeranče
- na krém budeme potřebovat:
- 1 x pomazánkové máslo
- 1 x lžíce medu
- 1/2 lžíce plnotučné hořčice
- sůl a pepř podle chuti
Ingedience na pomazánku důkladně promícháme a namažeme silnější vrstvu na plátek chleba, přidáme polníček, dobře načechraný Jamón (ve vakuovém balení jsou plátky oddělené, takže jdou dobře od sebe), nazdobíme granátovým jablkem a můžeme ještě zakápnout olivovým olejem a je hotovo!
Jednoduché ale vynikající.