Dokonalost v jednoduchosti
Vaší velikou výhodou je jednoduchost v přípravě.
Největší kus práce totiž už za Vás udělala příroda, jamonáři, vinaři a sýraři.
A uvidíte, že Vás velmi příjemně překvapí, jakých chuťových zážitků lze docílit s minimem námahy. Tady Vám bude stačit nůž, prkénko a otvírák na víno.
Pro krásný večer budete potřebovat:
Chorizo Sartra Ibérico Picante
Chorizo nakrájíme na kolečka - doporučujeme o něco silnější plátky cca 2-3mm, sýr Manchego na trojúhleníčky.
Naše doporučení - konzumujte právě a jenom v následujícím pořadí:
1) kolečko choriza - klasické chorizo s hrubší konzistencí a výraznou masovou chutí (samozřejmě bez éček a chemických konzervantů), nechte doznít lehkou pinkantní dochuť, která pomalinku doznívá vzadu na jazyku a po stranách
2) plátek sýra manchego - široká a hutná krémová chuť tučnějšího sýra krásně uhladí a "přikryje" pikantní dochuť choriza. Rozmarýn je nejprve cítit zejména ve vůni, v chuti je to lehký ocásek na závěr. Nechte doznít, dochuť je velmi dlouhá a sýr zde úžasně rozkvétá
3) zapijte malým douškem Mala Vidy, chuťový akord je tím doladěn
Varování:
výraznější taniny v dochuti Mala Vidy Vás budou svádět celé "kolečko" znovu a znovu opakovat. Je to velmi příjemné a pravděpodobně se Vám nepodaří přestat, dokud na stole resp. v láhvi něco zůstane.
Odměňte se - zasloužíte si to!
PS: a věřte nám, ono "nějaký" salám s "nějakým" sýrem a "nějakým" červeným vínem je něco úplně jiného než Chorizo Sartra Ibérico, Manchego Hecho a Mano s rozmarýnem a Mala Vida. Zkuste to a uvidíte sami:).