Tajemstvím geniálních gurmánských zážitků je kombinace jednoduchosti a špičkových surovin. Nechte se inspirovat famózní chutí španělské sušené šunky Jamón Ibérico jako základu velmi jednoduchých a přitom neskutečně dobrých tapas. Potřebné ingredience pořídíte u nás v Jamonarně (na e-shopu nebo v naší prodejně na Bělohorské 43 v Praze 6.)
V Jamonarně nabízíme několik možností, jak získat báječný a úžasný Jamón Ibérico
Jamón Ibérico vakuově balený | osobní vyzvednutí nebo zaslání kamkoliv po ČR |
Čerstvě krájený Jamón | osobní vyzvednutí nebo doprava po Praze (PSČ 1** **) |
Celá noha sušené šunky | Jak krájet? Podrobný videonávod nebo se přihlašte na naše Kurzy krájení Jamónu. |
1. Jamon Ibérico s dotekem melounu
Spojení hladké a čisté textury a jedinečné chuti Jamónu Ibérico s hutnou sladkostí melounu je dokonalé tapas vhodné jako předkrm.
Příprava tohoto Tapas je velmi jednoduchá a výsledek jednoduše famózní.
Ingredience:
Jamón Ibérico | 100 g |
Meloun | zralý, sladký |
Jak na to?
Kousky sladkého melounu obalíme do plátků Jamónu Ibérico, můžeme ozdobit a voilá.
2. Artyčoky s Jamonem Ibérico
Další jednoduchá zdravá a báječná chuťová kombinace. Tapas, který gurmáni ocení a ostatní oslní.
Jamón Ibérico | 100 g |
Olivový olej | Extra panenský |
Artyčoky | několik ks |
Sůl a pepř | podle chuti |
Jak na to?
Z artyčoků nejprve ořízneme špičky a odstraníme tuhé listy. Rozkrájíme vždy na 4 části. Krátce povaříme (cca 2 minuty), zcedíme a zakápneme olivovým olejem. Krátce orestujeme do slabého odstínu hnědé barvy. Ještě horké následně obalíme plátky Jamónu Ibérico, dle chuti osolíme a opepříme a můžeme podávat.
3. Zelený salát s Jamonem Ibérico
Velmi příjemná a jednoduchá kombinace svěží chutí čerstvé zeleniny a Jamónu Ibérico. Vyberte si podle vlastní chuti čerstvou zeleniu (hlávkový salát, ledový salát, čekanka, rukola, polníček, Crispy rosso, římský salát atd.). Vhodným doplňkem jsou velké zelené olivy Gordal bez pecky a vlašské ořechy. Přidejte špetku soli, balsamika a olivového oleje. A na závěr plátky sušené šunky Jamón Ibérico. Chuťová kombinace věru nebeská.
4. Hříbkové rizoto s Jamonem Ibérico
Jednoduchá příprava, čistá a dokonale sladěná chuť jako součást vaší Tapas tabule.
Ingredience:
rýže na paellu | 300 g | |
Olivový olej | Extra panenský | |
Bílé víno | 1 - 2 dcl | |
Cibule krájená na malé kousky | 1 ks | |
Hříbky (čerstvé nebo sušené) | 200 g (čerstvé) | |
Kuřecí vývar | 1 l | |
Jamón Ibérico | 100 g | |
Máslo | 2 lžíce | |
Manchego sýr (strouhaný) | 100 g |
Jak na to?
Na pánvi rozehřejte dvě lžíce extra panenského olivového oleje, přidejte cibuli, hřiby a nakrájený jamón iberico.
Přidejte rýži a víno a míchejte než se víno neodpaří poté začněte přidávat vývar, dokud se nespotřebuje. Dochutíme solí a pepřem a odstavíme z ohně a necháme cca 5minut odpočinout.
Na závěr přidejte máslo a sýr a promíchejte dokud se nerozpustí. Nakonec navrch přidejte proužky iberské šunky.