Tapas recepty s iberskou šunkou

Tajemstvím geniálních gurmánských zážitků je kombinace jednoduchosti a špičkových surovin. Nechte se inspirovat famózní chutí španělské sušené šunky Jamón Ibérico jako základu velmi jednoduchých a přitom neskutečně dobrých tapas. Potřebné ingredience pořídíte u nás v Jamonarně (na e-shopu nebo v naší prodejně na Bělohorské 43 v Praze 6.)

V Jamonarně nabízíme několik možností, jak získat báječný a úžasný Jamón Ibérico

Jamón Ibérico vakuově balený osobní vyzvednutí nebo zaslání kamkoliv po ČR
Čerstvě krájený Jamón osobní vyzvednutí nebo doprava po Praze (PSČ 1** **)
Celá noha sušené šunky Jak krájet? Podrobný videonávod nebo se přihlašte na naše Kurzy krájení Jamónu.

1. Jamon Ibérico s dotekem melounu

Spojení hladké a čisté textury a jedinečné chuti Jamónu Ibérico s hutnou sladkostí melounu je dokonalé tapas vhodné jako předkrm.

Příprava tohoto Tapas je velmi jednoduchá a výsledek jednoduše famózní.

Ingredience:

Jamón Ibérico 100 g
Meloun zralý, sladký

Jak na to?

Kousky sladkého melounu obalíme do plátků Jamónu Ibérico, můžeme ozdobit a voilá.

Jamon_Iberico_y_melon


2. Artyčoky s Jamonem Ibérico

Další jednoduchá zdravá a báječná chuťová kombinace. Tapas, který gurmáni ocení a ostatní oslní.

Igredience:
Jamón Ibérico 100 g
Olivový olej Extra panenský
Artyčoky několik ks
Sůl a pepř podle chuti

Jak na to?

Z artyčoků nejprve ořízneme špičky a odstraníme tuhé listy. Rozkrájíme vždy na 4 části. Krátce povaříme (cca 2 minuty), zcedíme a zakápneme olivovým olejem. Krátce orestujeme do slabého odstínu hnědé barvy. Ještě horké následně obalíme plátky Jamónu Ibérico, dle chuti osolíme a opepříme a můžeme podávat.

artycoky_jamon_iberico


3. Zelený salát s Jamonem Ibérico

Velmi příjemná a jednoduchá kombinace svěží chutí čerstvé zeleniny a Jamónu Ibérico. Vyberte si podle vlastní chuti čerstvou zeleniu (hlávkový salát, ledový salát, čekanka, rukola, polníček, Crispy rosso, římský salát atd.). Vhodným doplňkem jsou velké zelené olivy Gordal bez pecky a vlašské ořechy. Přidejte špetku soli, balsamika a olivového oleje. A na závěr plátky sušené šunky Jamón Ibérico. Chuťová kombinace věru nebeská.

zelny_salat_s_jamonem_iberico

4. Hříbkové rizoto s Jamonem Ibérico

Jednoduchá příprava, čistá a dokonale sladěná chuť jako součást vaší Tapas tabule.

Ingredience:

rýže na paellu 300 g
Olivový olej Extra panenský
Bílé víno 1 - 2 dcl
Cibule krájená na malé kousky 1 ks
Hříbky (čerstvé nebo sušené) 200 g (čerstvé)
Kuřecí vývar 1 l
Jamón Ibérico 100 g
Máslo 2 lžíce
Manchego sýr (strouhaný) 100 g

Jak na to?

Na pánvi rozehřejte dvě lžíce extra panenského olivového oleje, přidejte cibuli, hřiby a nakrájený jamón iberico.

Přidejte rýži a víno a míchejte než se víno neodpaří poté začněte přidávat vývar, dokud se nespotřebuje. Dochutíme solí a pepřem a odstavíme z ohně a necháme cca 5minut odpočinout.

Na závěr přidejte máslo a sýr a promíchejte dokud se nerozpustí. Nakonec navrch přidejte proužky iberské šunky.

hribkove_rizoto_jamon_iberico