Šafrán La Flor 0,5g
Související produkty
Detailní popis produktu
Věděli jste, že k získání 50 g šafránu je potřeba až 4 000 ks růží?
Ve španělské kuchyni je řada jídel, kterým dodává nezaměnitelnou vůni a oranžovou nebo nažloutlou barvu, mezi ostatními vyniká paella. Konkrétně ve valencijské komunitě jsou kromě rýžových pokrmů, dušených pokrmů, pael nebo fideuas významná dušená jídla a masové receptury, zejména jehněčí nebo králičí, které jsou ochuceny šafránem.
Šafrán nebo Crocus sativus je pravděpodobně nejdražší koření na světě. Pochází ze stejnojmenné rostliny patřící do čeledi Iridaceae, jejíž pochází původem z Persie a datuje se zřejmě do 3. tisíciletí před naším letopočtem.
Byli by to však Egypťané, Řekové a Římané, kteří rozšířili pěstování a využití terapeutické i gastronomické, po velké části východní Evropy a severní Afriky. Muslimové jej ve středověku přivezli na Pyrenejský poloostrov, který se dnes stal hlavním světovým producentem před státy jako Írán, Řecko, Maroko a Indie.
Vlákna šafránu tvoří část květu růže, které se po sušení a pražení prodávají na váhu. Šafrán kvete na podzim.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.