Terre dei Buth Frizzante Rosé 0,75l
Související produkty
Detailní popis produktu
Ve vůni je víno Terre dei Buth velmi svěží s tóny malin a jahod.
Barva je světle řůžová. Perlivé víno střední viskozity je v chuti velmi osvěžující a hravé, přitom nijak zvlášť sladké.
Nižší obsah alkoholu jej předurčuje jako ideální letní pití.
Milovníci bílých frizzante můžou také vyzkoušet bílou variantu Terre dei Buth Blanco
Možná Vás zajímá
Proč italské víno?
V Jamonarně nabízíme především španělská organická vína. Na našich cestách jsme v údolí italské řeky Piave objevily tohle menší rodinné vinařství a jakkoliv jsem spíše milovníkem těžkých archivních červených vín, tak právě Terre dei Buth Rosé special Cuvée mi úplně učarovalo. I tohle je víno, které se dá pít i ve větším množství bez zásadních ranních potíží. Je prostě dokonalé!
Čísla a data
Vinařství: | Terre dei Buth |
Zbytkový cukr: | <13 g/l |
Obsah kyselin: | 6,2 g |
Obsah alkoholu: | 10,5% |
Oblast: | Treviso - Veneto |
Hodnocení: | stříbrná medaile MillésimeBio (Francie) 2017, zlatá medaile Gilbert & Gillard 2020 |
Párování s pokrmem?
K vínu Terre dei Buth special Cuvée výborně ladí s paellou s mořskými plody, mladšími ovčími sýry Manchego a Jamonem Serrano.
O vinařství
Vinice Terre dei Buth leží v oblasti Treviso - Veneto.
Klima je mírně vnitrozemské.
Půda je štěrkopísčitá s bílými kamennými oblázky a celé oblasti od pohoří Conegliano až po Valdobiadenne dává vláhu tamním vinicím řeka Piave. Tradici výroby vína si u rodiny Marion předávají z generace na generaci již od roku 1891. Každých 25 let obnovují sadbu a to proto, že starší keře dávají hrozny, ze kterých se vyrábí těžší vína. Vinařství Terre dei Buth ale produkuje krásná, svěží lehká a dobře pitelná vína, proto udržuje i vinice mladé.
Hrozny se sbírají výhradně ručně do 15kg skříněk. Po převozu do vinařství se lisují na pneumatickém lisu. Primární fermentace probíhá v nerezových tancích po dobu 10 dní při teplotě 22°- 25°C, každá odrůda zvlášť.
Hrozny se sbírají výhradně ručně do 15kg skříněk. Po převozu do vinařství se lisují na pneumatickém lisu. Primární fermentace probíhá v nerezových tancích po dobu 10 dní při teplotě 22°- 25°C, každá odrůda zvlášť. Odrůda Raboso se lisuje přímo, avšak velmi šetrně tak, aby intenzita zabarvení nebyla příliš vysoká. Po smíchání probíhá sekundární fermentace v nerezových tancích metodou Charmat-Martinetti.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.