Historie vinařství je delší než 100 let. Bylo založeno v roce 1916 místními vinaři a od roku 1950 je ve vlastnictví rodiny Arraézových.
První v rodové linii byl Antonio Arraéz Garrigós, který začal výrobu postupně profesionalizovat.
Dalším byl v roce 1980 Antonio Arraéz Ibanco a vinařství se stalo významným členem DO Valencia.
Od roku 2007 je Bodegas Arraéz v rukou již třetí nejmladší generace Toni Arraéz Cabuig. Toni je mladý neuvěřitelně energický vinař a jak sám říká: " Vína prodávají všechna vinařství, my ale prodáváme příběh". Za každou lahví vína, za každou etiketou každou značkou je nějaká zajímavá a často "košilatá" historka. Stavte se někdy v Café Jamón na degustaci a poslechněte si příběh vína Mala Vida (Hříšný život).
Vinařství vyrábí jedinečná krásná a neuvěřitelně (až nebezpečně:)) dobře pitelná vína, která svádí k celonočnímu popíjení a "pařbě".
Jak praví například etiketa dalšího krásného kousku Vivir sin Dormir (Žít beze spánku): "Pro ty, kdo rádi tančí za měsíčního svitu, žijí naplno a paří až do rozbřesku. Spolek nočních ptáků v nejlepší možné sestavě".
Také právě třeba Mala Vida je nejen bezkonkurenčně nejprodávanější víno v Café Jamón, je také jedním z nejprodávanějších vín v regionu Valencia či v síti londýnských restraurací Ibérica.
Sídlo vinařství se nacházejí v městečku Font de la Figuera jižně od Valencie necelých 100km od středozemního moře.
Vinice leží mezi dvěma údolími v nadmořské výšce 600 - 800 mnm. Tato poloha a kombinace vyšší nadmořské výšky a zároveň relativní blízkosti středozemního moře vytvářejí jedinečné mikroklima. Velmi teplá léta, velmi chladné zimy, velké teplotní rozdíly mezi dnem a nocí a půda chudá na živiny jsou základem jedinečného terroir vín rodiny Arraézových. Spolu s více než 100 letou tradicí ekologického zemědělství striktně bez chemie je jejich více než 30 ha vinic zdrojem neuvěřitelně krásných a velmi typických vín.
Odměňte se a užijte si to!
Pěstované odrůdy:
Monastrell
Tempranillo
Garnacha tintorera
Verdil
Moscatel