Zrání v amforách

Vybíráme pro Vás nejkrásnější kousky z produkce malých a středních zejména španělských vinařství.

Amfory (terra cotta), ve kterých zraje víno - na rozdíl od zrání v dřevěných sudech (barrique) - nijak chuťově víno neovlivňují. Vína jsou proto lehčí a jejich krásná a rafinovaná chuť tak vychází jen z vlastních hroznů. Výsledkem práce rodinných vinařství, kde se zkušenosti předávají po generace, jsou složitější a velmi kultivovaná vína.

Nechte si také doporučit další speciality připravené se stejnou filozofií, jako jsou sušené šunky, choriza, ručně vyráběné sýry a další a užijte si tak dokonalý chuťový akord.

vinessens-tinajas-y-barricas

1 položek celkem
Pepe Mendoza Pureza
599 Kč

Bílé suché biodynamické víno vyrobené z odrůdy Moscatel de...

3773